Η βία κατά των γυναικών κοστίζει 290 δισ. ευρώ το χρόνο για την ΕΕ!

Σάβ, Σεπ 4, 2021
Sxolia_4-9-21-01

«Η γνώση του κόστους της βίας μπορεί να βοηθήσει τις χώρες της ΕΕ να διοχετεύσουν χρήματα, όπου είναι πιο οικονομικά αποδοτικό», δήλωσε πρόσφατα η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

Σύμφωνα με την έρευνα η βία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα των θυμάτων να εργάζονται, γεγονός που αντικατοπτρίζει τόσο την παραγωγικότητά τους όσο και το χρόνο που αφαιρείται από τη δουλειά. Άλλες δαπάνες που... κοστίζουν περιλαμβάνουν παρεχόμενες δαπάνες υγείας και υπηρεσίες δικαιοσύνης (για παράδειγμα για διαζύγια και διαδικασίες φύλαξης παιδιών), καθώς και βοήθεια στέγασης και προστασίας των παιδιών.

Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ λογαριάζουν με τη λογική του «κόστους» για το κράτος και τους επιχειρηματικούς κολοσσούς τις συνέπειες της βίας κατά των γυναικών. Εκεί φτάνει η ευαισθησία τους! Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις διάφορες καμπάνιες για την προστασία των γυναικών κρύβεται το άγχος των καπιταλιστών να μη χάσουν ούτε ευρώ! Κατά τα άλλα είναι η «δυτική» ΕΕ που θα «σώσει» τις γυναίκες στο Αφγανιστάν...