Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2021

Παρ, Νοε 26, 2021
Thumb_Oikonomiki_Eksorma_Anakoinosi

Κοντεύουμε σχεδόν στα μισά μιας μάχης που δίνουν με επιτυχία μέλη και φίλοι της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου έχει φτάσει στο 44,3% δείχνοντας τις δυνατότητες να καταφέρουμε την υλοποίηση των υψηλών στόχων που έχουμε θέσει.

Το Γραφείο του ΚΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό ώστε το κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ να φτάσει σε κάθε χώρο όπου η νέα γενιά αναμετριέται με τα αδιέξοδα του συστήματος και ταυτόχρονα ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ θα συμβάλλει να πληθαίνουν οι εστίες αμφισβήτησης του γερασμένου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Να γίνουν πιο πολλά τα “γεγονότα” που κάνουν το λαό και τη νεολαία να χαμογελάει και να ελπίζει.

Γιατί η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ θα κατατεθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης του λαού. Θα γίνει δύναμη στην απαίτηση της εποχής “ο λαός να σώζει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής”. Θα γίνει γνώση και εφόδιο στην ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση με την χυδαία προσπάθεια του αστικού κατεστημένου να παρουσιάζεται ως “πρόοδος” και “σύγχρονο” ό,τι είναι βαθιά αντιδραστικό, ό,τι έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει με τραγικές συνέπειες για τον λαό και τη νεολαία.  

Η μάχη που δίνουμε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος είναι “δεμένη” με την προσπάθεια που γίνεται σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε σχολείο, σχολή, εργασιακό χώρο και γειτονιά, η νεολαία να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

“Όπλα” μας, λοιπόν, είναι όσα αποδεικνύουν τον πρωτοπόρο ρόλο μας στην πράξη. Το ότι πρωτοστατούμε στην οργάνωση της αλληλεγγύης σε όσους δίνουν τη μάχη απέναντι στην επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να ικανοποιεί ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες. Το ότι βρισκόμαστε παντού και συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σπάει ο αυταρχισμός και η καταστολή των μηχανισμών του συστήματος. Το ότι καταθέτουμε τις δυνάμεις μας ώστε σε κάθε χώρο να αναπτύσσεται η δημιουργικότητα και η πρωτοβουλία που προσφέρει “ανάσα” σε όσους ψάχνουν διέξοδο από μια καταπιεστική και μίζερη καθημερινότητα. Γιατί “προστατεύουμε” την ηρωική ιστορία του εργατικού-λαϊκού κινήματος από την παραχάραξη, ώστε να μεγαλώνει η αντοχή και να ισχυροποιείται η προοπτική του αγώνα.

Επειδή είμαστε “γνωστοί” σε όλους για όλα τα παραπάνω, μπορούμε θαρρετά να απευθυνόμαστε πλατιά σε όλους και όλες να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ που στηρίζεται στον ίδιο τον λαό, στην αυτοθυσία και την προσφορά των φίλων και μελών του.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει ανάμεσα στις Οργανώσεις τα καλέσματα σε άμιλλα ώστε να αυξάνεται η δέσμευση για την κάλυψη των πλάνων, να ανεβαίνει ο πήχης της προσφοράς, να μεγαλώνει το πείσμα με το οποίο δίνουμε τη μάχη. Είναι πολλά τα παραδείγματα Οργανώσεων που με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση ετοιμάζουν πρωτοβουλίες που με δημιουργικό και καλαίσθητο τρόπο συμβάλλουν στην ανάδειξη ηρωικών μορφών του κομμουνιστικού κινήματος, προσφέρουν χρήσιμη γνώση για ιστορικά γεγονότα και πρέπει να συνεχιστούν.

Το Γραφείο του ΚΣ προκηρύσσει την άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ: “λειτουργεί ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, διαπαιδαγωγεί, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό”.

Τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες Οργανώσεις θα έχουν και χαρακτήρα ιδεολογικό-πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγητικό.

Για τις 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής τα βραβεία θα είναι τα εξής:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία της Οργάνωσης. Επιβράβευση, επίσης, 5 πρωτοπόρων συντρόφων της ΟΠ με συμμετοχή στην επίσκεψη που θα οργανώσει το Κόμμα, βραβεύοντας αντίστοιχα την 1η ΟΠ, στην Ισπανία, σε μέρη που συνδέονται με μάχες του Ισπανικού Εμφυλίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εγκατασταθεί και τιμητική πλακέτα στο γνωστό μνημείο στη Μαδρίτη για τους Έλληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Λόχο "Νίκος Ζαχαριάδης". Θα γίνει επίσης κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας.

Για τη 2η Οργάνωση: Ένα καλλιτεχνικό έργο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Για την 3η Οργάνωση: Ένα καλλιτεχνικό έργο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Επίσης, πρωτοπόροι σύντροφοι από τις Οργανώσεις Εξωτερικού της ΚΝΕ θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη στην Ισπανία.

Κριτήρια για την άμιλλα των πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

  1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΟΠ.
  2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΟΠ.
  3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων της ΚΝΕ.

Επίσης, θα βραβευτούν και οι πρωτοπόρες πανελλαδικά Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ:

  1. Η πρώτη μαθητική ΟΒ, με κριτήριο από πόσους μαθητές συγκέντρωσε ενίσχυση για το Κόμμα: Επίσκεψη στην Κέρκυρα και το Λαζαρέτο, σε μέρη που αναδείχθηκαν με συγκλονιστικό τρόπο οι επαναστατικές αρετές των κομμουνιστών, η αφοσίωση, η σεμνή και ευγενική προσφορά στους μεγάλους μας σκοπούς.
  2. Η πρώτη φοιτητική ΟΒ, με κριτήριο από πόσους φοιτητές συγκέντρωσε ενίσχυση για το Κόμμα: Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, με δραστηριότητες που θα οργανώσουμε από κοινού με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο το “στίγμα” των συντροφικών δεσμών που διατηρούμε με τους συντρόφους στην Τουρκία, αντλώντας δύναμη ο ένας από τον άλλο, δυναμώνοντας την πεποίθηση για αυτό που ακούσαμε και φέτος στην Λέσβο, πως “τις μέρες του θριάμβου της κόκκινης σημαίας μας, οι νέοι μας θα χορεύουν ζεϊμπέκικο και συρτάκι και θα εγκαθιδρύσουμε μια εντελώς καινούργια ζωή”.
  3. Η πρώτη εδαφική-κλαδική ΟΒ, με κριτήριο από πόσους εργαζόμενους συγκέντρωσε ενίσχυση για το Κόμμα: Επίσκεψη στη Γερμανία και συμμετοχή στο Διήμερο που θα οργανώσουν οι Οργανώσεις Εξωτερικού της ΚΝΕ το 2022.

Τέλος, με απόφαση του Κόμματος, οι 10 πρωτοπόροι σύντροφοι - μέλη της ΚΝΕ θα επισκεφτούν τον Γράμμο, στα πεδία των μαχών και στα μνημεία του Κόμματος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Καλή δύναμη σε όλους. Είμαστε σίγουροι πως ο καθένας δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό θα “τραβήξει” τον άλλο, ώστε όλοι μαζί να πάμε ψηλότερα την προσφορά στο Κόμμα.

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ,

26/11/2021