Συνεχίζουμε τη μαχητική και πρωτοπόρα δράση απέναντι σε ό,τι δεν «χωράει» τα όνειρα της νεολαιάς

Παρ, Απρ 2, 2021
Thumb_Politiki_Synexizoume

Την περίοδο που διανύουμε, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουμε δώσει πολύ σημαντικές μάχες! Για το δικαίωμα στην μόρφωση, την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων. Μάχη ενάντια στην κρατική καταστολή. Ελπιδοφόρες διεργασίες και καθόλου αμελητέα αγωνιστικά ξεσπάσματα, που σφύζουν από υγιή προβληματισμό.

Μάχες που δόθηκαν σε συνθήκες σκληρής διαπάλης αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τη δυναμική της οργάνωσής μας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των αγωνιστικών διαθέσεων, στο να σπάσει ο φόβος στην πράξη, να δυναμώσει ο προσανατολισμός τους!

Έχουμε βρεθεί στο δρόμο με χιλιάδες νέους που συντονίστηκαν οι φωνές μας στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια, σε διάφορες κινητοποιήσεις. Έχουμε συζητήσει με πολλούς και συνεχίζουμε να προβληματίζουμε και να δίνουμε απαντήσεις στο ποια είναι η μοναδική ρεαλιστική προοπτική που αξίζει σήμερα ένας νέος να στηρίξει τα όνειρά του δίνοντας ταυτόχρονα πνοή στην δύσκολη καθημερινή του προσπάθεια.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, επιβεβαιώνεται ότι διαμορφώνονται προϋποθέσεις για να βαθύνει η αμφισβήτηση. Ο αντίπαλος παίρνει τα μέτρα του με την καταστολή της σκέψης και της δράσης γιατί ξέρει ότι η οργή, ο προβληματισμός όταν συναντηθούν με τις πρωτοπόρες ιδέες των κομμουνιστών από συναισθήματα γίνονται δύναμη κρούσης!

Αποκτά λοιπόν ιδιαίτερη σημασία ο πετυχημένος συνδυασμός της πλούσιας συζήτησης για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος, με την πρωτοπόρα μαχητική δράση, για να κατακτήσουν οι ιδέες μας τους νέους που μας ενδιαφέρουν!

Η άμιλλα στρατολογίας του ΚΣ αποτελεί το έδαφος για να αναπτυχθεί όλη η δραστηριότητα, η πρωτοβουλία, να συγκεντρωθούν όλες μας οι προσπάθειες.

Το αν όλο και περισσότεροι νέοι θα κάνουν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ είναι κρίσιμος παράγοντας για την δυναμική και το ανατρεπτικό περιεχόμενο των αγώνων που έχουμε μπροστά μας!

Είναι λοιπόν ένα μεγάλο στοίχημα για κάθε μέλος της ΚΝΕ και κάθε ΟΒ και να βάλει τα δυνατά της, με δημιουργικότητα, σχέδιο και επιμονή να πετύχουμε τους στόχους μας για ΚΝΕ πιο γερή και μαζική σε κάθε χώρο.

Αλλά είναι και μια μεγάλη πρόκληση για κάθε νέο που απευθυνόμαστε. Να συλλογιστεί αληθινά,να ξεπεράσει δισταγμούς και με εμπιστοσύνη στο κάλεσμά μας να κάνει το σημαντικό αυτό βήμα!

Πιο ικανοί και αποτελεσματικοί στην παρέμβασή μας

Δρούμε σε δύσκολες συνθήκες που η δράση μας απαιτεί δημιουργικότητα, καλή γνώση της επίδρασης των εξελίξεων στους νέους, μελέτη του χώρου δράσης μας και επιμονή στις προσπάθειές μας.

Συνθήκες που απαιτούν να γίνουμε πιο απαιτητικοί και αποφασιστικοί από τον ίδιο μας τον εαυτό για να καταφέρουμε όπως έλεγε και ο ποιητής ένα «άλμα γρηγορότερο από την φθορά» που χαρακτηρίζει την σημερινή πραγματικότητα και απαιτεί σύγκρουση με τις αδυναμίες μας, μαχητική στάση απέναντι στις δυσκολίες.

Σε κάθε φάση για τους επαναστάτες είναι κρίσιμο να δίνουν απαντήσεις στα καίρια ζητήματα. Μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά, είναι κρίσιμο ζήτημα το πώς θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο μέσα στην νεολαία η αναγνώριση του Κόμματος ως οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής πρωτοπορίας, φορέα των νέων ιδεών, της μοναδικής ρεαλιστικής προοδευτικής προοπτικής. Ως νου, καρδιά και οργανωτή της πάλης.

Το παραπάνω κεντρικό καθήκον αφορά το σύνολο της παρέμβασής μας, το αόρατο νήμα που συνδέει όλη μας τη δράση, που δίνει νόημα στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε, της δουλειάς που αναπτύσσεται από κάθε ΟΒ και μέλος της ΚΝΕ.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο προβληματισμός για το περιεχόμενο της δραστηριότητάς μας, την ενίσχυση των ιδεολογικοπολιτικών στοιχείων που απαιτούνται, ώστε να είμαστε πιο διεισδυτικοί να καθοδηγούμε εμείς τον προβληματισμό σε αυτά που σκέφτονται οι νέοι. Να δυναμώνουμε το στοιχείο της γνώσης στις γραμμές μας ως όρο για την αποτελεσματικότητα της επίδρασής μας.

Αντίστοιχα για τα ίδια τα κριτήρια της δράσης μας, το πώς διαμορφώνουμε το σχεδιασμό μας, πώς διαμορφώνουμε γραμμή συσπείρωσης στο κίνημα, πώς πολιτικοποιείται δημιουργικά η πάλη. Πώς τελικά προωθείται ο κρίσιμος δείκτης της συγκέντρωσης δυνάμεων νεών κομμουνιστών για την ανατροπή.

Η μελετημένη παρέμβαση για όλο το πλέγμα των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας, στη μόρφωση, στην σταθερή δουλειά, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό είναι όρος για να δυναμώνει η αγωνιστική δράση, να εμπνέονται περισσότεροι νέοι, να αποκτούν αγωνιστική στάση και συνείδηση.

Τώρα είναι ώρα έντασης των προσπαθειών!

Η ρευστότητα που χαρακτηρίζει την συνείδηση των νέων γεννά το κρίσιμο καθήκον να οργανωθεί ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα με εμπιστοσύνη και επιμονή στην συζήτηση με τους χιλιάδες νέους που έχουμε έρθει σε επαφή.

Επιβεβαιώνεται η αναντικατάστατη συμβολή της ΚΝΕ στο να δοθεί «τρόπος» στην οργή που νιώθουν χιλιάδες νέοι, να εκφραστεί με τις διεκδικήσεις, τα συνθήματα και τα αιτήματα που διαμορφώνονται. Η σταθερή προσπάθεια να εξασφαλίζεται η πρωτοβουλία των κινήσεων για κάθε ζήτημα, που «καίει» τη νεολαία σήμερα είναι καθοριστικό!

Μπαίνουμε μπροστά για να ενισχύεται η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο. Πιο αποφασιστικά ξεδιπλώνουμε τις προσπάθειές μας, να διαμορφώνεται έδαφος κοινής δράσης με τη νεολαία. Πιο αποφασιστικά να συνεχίσει η μάχη για το ζωντάνεμα των φοιτητικών συλλόγων, ο συντονισμός των μαθητικών συμβουλίων, να δυναμώνει το νεανικό στοιχείο στα εργατικά σωματεία, να πληθύνουν οι επιτροπές αγώνα, να διαμορφωθούν εστίες συλλογικής συζήτησης και πολύμορφης δράσης σε κάθε γειτονιά.

Με παρακαταθήκη τη πείρα που αποκτούμε και με όπλο τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος μπορούμε να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά μπροστά να ενισχυθεί η πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων μας, να συμπαρασύρουμε ακόμα περισσότερους.

 

Βαγγέλης Μαγνήσαλης,
μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ