30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ :Στέλνει ένα ακόμα μήνυμα, 15 μέρες μετά την ολοκλήρωσή του…

Δευ, Ιουλ 26, 2021
mathitiko-ekdilosi-30

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και το 4ο κύμα της πανδημίας είναι γεγονός. Φυσικά κανένα γεγονός δεν έρχεται «ουρανοκατέβατο»… οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και τις έχουμε σχολιάσει πολλές φορές.

Ταυτόχρονα, σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 15 μέρες από την ολοκλήρωση του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στην Μυτιλήνη.

Πώς σχετίζεται το ένα με το άλλο; Δεν σχετίζεται καθόλου! Το αναφέρουμε απλώς γιατί κάποιοι ετερόκλητοι καλοθελητές μιλούσαν κατά τη διάρκεια αλλά και πριν τις εκδηλώσεις για «κίνδυνο διασποράς του ιού στο νησί», «υγειονομική βόμβα» και άλλα παρόμοια. Κάποια ψεκασμένα φασιστοειδή, μάλιστα, που όλον τον υπόλοιπο καιρό είναι αρνητές της πανδημίας, ξαφνικά την είδαν λοιμωξιολόγοι και απαιτούσαν την ακύρωση του Διημέρου!

Ποια είναι, λοιπόν, η υγειονομική εικόνα στη Λέσβο, 15 μέρες μετά τις εκδηλώσεις, όσο περίπου χρειάζεται για να φανεί η όποια διασπορά; Το νησί κατατάσσεται στις περιοχές με τα ελάχιστα κρούσματα εν μέσω της νέας έξαρσης!

Για μία ακόμη φορά, την πολλοστή από όταν ξέσπασε η πανδημία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απέδειξαν ότι είναι σε θέση και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας να τηρούν και τη δραστηριότητά τους να μην υποστέλλουν.

Φυσικά δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το τι ήταν αυτό που πραγματικά τους ενοχλούσε: ήταν το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που κάθε χρόνο στέλνει το Διήμερο και που φέτος σηματοδοτήθηκε εκτός των άλλων και από την παρουσία των συντρόφων του ΚΚ και της ΚΝ Τουρκίας, τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις προσφύγων που διαμένουν στη Μυτιλήνη και από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έκαναν αυτό το Διήμερο ξεχωριστό.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα σκαρφιστούν την επόμενη φορά όλοι αυτοί που «ζορίζονται» με περιεχόμενο και την επιτυχία των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ. Μέχρι τότε, κερνάμε ξυδάκι…