Σήμερα δυο κόσμοι συγκρούστηκαν - Σήμερα ήταν μια ωραία μέρα

Τετ, Ιουν 16, 2021
ωραία μερα

Χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα, στους δρόμους όλης της Ελλάδας, στέκονται με ψηλά το κεφάλι. Τραγουδούν, συζητάνε και διατρανώνουν ότι αυτό το έκτρωμα δε θα «σταθεί». Γράφτηκαν σημαντικές σελίδες στην ιστορία των αγώνων.

Σήμερα αποδείχθηκε από πού πηγάζει το θράσος όσων υπερασπίζονται το αντεργατικό τερατούργημα. Βλέπουν τα αποτελέσματα της δουλειάς εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και νομίζουν ότι οφείλονται στον παρασιτισμό της ατομικής ιδιοκτησίας. Ναι, οι εργαζόμενοι μπορούν να παράγουν drones, αλλά αυτοί τα στέλνουν να βομβαρδίζουν λαούς. Ναι, οι εργαζόμενοι γράφουν σύνθετους κώδικες και αλγορίθμους, υπάρχουν ρομποτικοί βραχίονες και η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στην παραγωγική διαδικασία, αλλά αυτοί θέλουν αυτούς τους εργαζόμενους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο. Ναι, είναι εκπληκτικό η τεχνολογία να προβλέπει την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο, αλλά κάθε χρόνο καίγονται τα πάντα.  

Σήμερα αποδείχθηκε τι «μυαλό και τι καρδιά» έχουν αυτοί που συγκρούστηκαν. Από τη μία ήταν μαθητές που το πρωί έδιναν πανελλήνιες και το απόγευμα πήγαν στις συγκεντρώσεις για να πουν στους απεργούς «θα νικήσουμε»! Ήταν μουσικοί που έπαιζαν «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος». Ήταν εργάτες που φαίνονταν στο πρόσωπό τους πως, ναι, από αυτή τη μάχη βγαίνουν πιο δυνατοί, έμαθαν καλύτερα πώς να παλεύουν. «Ήταν» ακόμα και «παππούς» του λαού, η φωνή του Βάρναλη, που έδωσε κουράγιο και δύναμη.

Από την άλλη ήταν γνωστοί γραφικοί, καλοπληρωμένοι ανίκανοι με μοναδική δεξιότητα να προσπαθούν να λερώσουν έναν κόσμο που δεν μπορούν να «αγγίξουν» ούτε να αφουγκραστούν. Ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που χυδαία σε κάθε τους τοποθέτηση έδιναν «κουράγιο» στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά λέγοντας πως «η επόμενη κυβέρνηση αυτά θα τα καταργήσει». Και την ίδια στιγμή, χωρίς ντροπή, έλεγαν ότι η διευθέτηση είναι κάτι καλό, «έγλειφαν» συνεχώς τον Μπάιντεν, εξωράιζαν την εικόνα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Σήμερα αποδείχθηκε το αν η απεργία είναι «παρανομία, καπρίτσιο συνδικαλιστών που ταλαιπωρούν την κοινωνία». Την ώρα που «νόμιμα» μετανάστες εργάτες γης στο Μαραθώνα της Αττικής αντιμετωπίζονται σαν δούλοι, οι ίδιοι, απεργώντας, με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής δίπλα τους, πέτυχαν αύξηση του μισθού τους κατά 20%!

Σήμερα αποδείχθηκε ότι το αν «υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους». Τα καράβια δεν κινήθηκαν όχι γιατί στάθηκαν κάποιοι απλά πάνω στους καταπέλτες, αλλά γιατί κανένας ναυτεργάτης δεν θέλησε να γίνει απεργοσπάστης!

Σήμερα αποδείχθηκε το αν οι «απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους, ο κόσμος ψάχνει κάτι άλλο». Λυσσάξανε απέναντι στους απεργούς. Δεν αντέχουν ούτε ένα λεπτό να σταματά η καπιταλιστική παραγωγή, να μη βγάζουν κέρδος από την εκμετάλλευση του εργάτη. Βρικολακιάζουν. Τα γιαπιά δεν «νέκρωσαν»  πατώντας like, αλλά με την παρουσία των συνδικαλιστών στα εργοτάξια, τη ζωντανή συζήτηση με χιλιάδες οικοδόμους.  

Σήμερα αποδείχθηκε πως θα τσακιστεί το νομοσχέδιο στην πράξη. Όπως οι νοσοκομειακοί γιατροί τσάκισαν την «καλή» διευθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, έτσι μπορούν να τσακίσουν οι εργαζόμενοι και το τερατούργημα της ΝΔ.

Η «μητέρα» των μαχών δίνεται κάθε μέρα και κάθε ώρα. Εκεί που ο εργάτης ιδρώνει και ματώνει αλλά δημιουργεί τον πλούτο. Εκεί που η νέα γενιά αγωνιά αλλά ονειρεύεται και παλεύει. Ο λαός έχει την δύναμη και θα νικήσει!