26 Ιουνίου: Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών:Πλούσια δραστηριότητα της ΚΝΕ

Σάβ, Ιουν 26, 2021
Χάρτης της Ελλάδος

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, η ΚΝΕ αναπτύσσει αυτές τις μέρες μια πλούσια δράση από άκρη σε άκρη της χώρας. Με πολύμορφες δραστηριότητες μέσα απο εκδηλώσεις, συζητήσεις, εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας, τουρνουά και άλλα δρώμενα, γίνεται προσπάθεια να φτάσει σε χιλιάδες νέους και νέες το μήνυμα "Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή – Τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή".

Στην Αθήνα η κεντρική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο σήμερα στις 7 μ.μ. ενώ αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.

Όπως σημειώνει και στην ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ "καλεί όλους τους νέους και τις νέες, να παλέψουμε ενάντια στο σύστημα που µας θέλει σκλάβους στον 21οαιώνα, με «θολωμένο» μυαλό, χωρίς ζωή!

  • Γιατί η ζωή με δικαιώματα κατακτιέται με συλλογική αγωνιστική προσπάθεια. Με τη νεολαία και το λαό πρωταγωνιστές και όχι στο περιθώριο.
  • Γιατί οι συναρπαστικές στιγμές, οι πραγματικές συγκινήσεις κρύβονται μέσα στην ίδια τη ζωή και τη συλλογική δράση και όχι στην "ψευδαίσθηση" και την ατομική φυγή!
  • Γιατί πραγματική ελευθερία νιώθεις όταν επιλέγεις με βάση τη γνώση και  προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή και όχι όταν παραδίνεσαι στην μοίρα που διαμορφώνουν "για σένα χωρίς εσένα".
  • Γιατί πρόοδος είναι να στέκεσαι κυρίαρχος του εαυτού σου, χωρίς εξαρτήσεις, που αποδεικνύονται πολύτιμες για τους εκμεταλλευτές.

(...) Λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να δώσει η πολιτική που το γεννά και το αναπαράγει. Η συμπόρευση των νέων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που με κρυστάλλινη θέση, μελετώντας τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο δέος στην ωμή καταστολή της συνείδησης και σκέψης της νέας γενιάς μέσα από το δρόμο της χρήσης.

Γιατί η στάση απέναντι στα ναρκωτικά είναι στάση απέναντι στη ζωή και το μέλλον, στο πού «τοποθετεί» καθένας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Με μέτωπο ενάντια σε ό,τι βάζει σε κίνδυνο το μυαλό και την ψυχή των νέων ανθρώπων, σε ό,τι τους αφήνει χωρίς απαιτήσεις από τη ζωή, καλούμε τη νεολαία να παλέψουμε για μια ζωή ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΟΧΙ με ΔΟΣΕΙΣ.

Για να χτίσουμε τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση και η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή".

Χάρτης της Ελλάδος

Οι παρεμβάσεις και εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών σε όλη τη χώρα