Πατέρες, «εργατοπατέρες» και βολικοί αντίπαλοι  

Πέμ, Ιουν 10, 2021
Thumb_Politiki_Pateres_Ergatopateres

Η μεγάλη επιτυχία της σημερινής απεργίας έφερε στην επιφάνεια τα παιδικά τραύματα ορισμένων τρολ του διαδικτύου. Εξοργίστηκαν που είδαν φωτογραφίες με πατεράδες που είχαν αγκαλιά τα παιδιά τους στις συγκεντρώσεις. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην έχουν ζήσει τέτοιες στιγμές. Σίγουρα τα παιδικά βιώματα του καθενός παίζουν ρόλο στο τι άνθρωπος θα γίνει. Μπορεί να είναι τελικά αυτή η αιτία που σε κάποιους σήμερα ανεβαίνει η λίμπιντο σε σχέση με το νομοσχέδιο. Μπορεί να θέλουν να βλέπουν το παιδί τους μόνο αφού πριν έχουν δουλέψει 12 ώρες. Μπορεί να έχουν ζηλέψει τις εικόνες του κ. Χατζηδάκη που πριν κάποια χρόνια πήγαινε για ψώνια την Κυριακή με το παιδί του «εκμεταλλευόμενος», όπως ο ίδιος δήλωνε, το νομοσχέδιο που είχε τότε περάσει. Μπορεί… Αλλά δεν είμαστε ψυχολόγοι.

Ας αφήσουμε όμως τα παιδικά τραύματα και τις διαπαιδαγωγητικές μεθόδους του κάθε τρολ, αφού πλέον έχουμε και επίσημη ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τη σημερινή απεργία. Δεν μας έφταναν οι αποτυχημένοι κωμικοί του ΣΚΑΪ, ήρθαν και οι νεολαίοι της ΝΔ, να μιλήσουν για «εργατοπατέρες», για «μειοψηφίες και πολιτικούς προϊσταμένους που δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν» κ.λπ.

Αρχικά, πιστεύουμε ότι δεν είναι καθόλου προσβλητικό να πούμε -λογικά είναι περήφανοι για αυτό- ότι έχουν πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Χατζηδάκη. Δεν είναι καθόλου προσβλητικό, επίσης, πως ο υπουργός δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Δεν είμαστε από αυτούς που θα το κρίνουν αυτό και το εννοούμε. Απλά ο πολιτικός τους προϊστάμενος είναι λογικό να μην καταλαβαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα αν καταπονείται με 10 και 12 ώρες δουλειάς τη μέρα δεν μπορεί να «ρεπάρει» και να γιατρευτεί.

Οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ μιλάνε για εργατοπατέρες. Μάλιστα. Αν δεν κάνουμε λάθος αυτούς τους εργατοπατέρες «προστάτευε» η κυβέρνησή τους στο προηγούμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ όταν επεδίωκαν να νομιμοποιήσουν τις νοθείες και τα αίσχη τους. Και αν δεν ξέρουν ποια είναι αυτά τα αίσχη ας πάνε στα πρωτοδικεία να τα βρουν. Το ΠΑΜΕ είχε καταθέσει πάνω από 100 σελίδες για δαύτους. Οι εργατοπατέρες σήμερα δεν ήταν στο δρόμο, στήθηκαν απλά για φωτογραφίες με συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς. Στην Πάτρα, οι «νόθοι» εργατοπατέρες ήταν εξαφανισμένοι. Στους χώρους δουλειάς ήταν οι ζωντανές δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Και τα παραδείγματα είναι πολλά.

Οι νεολαίοι της ΝΔ, καλά θα κάνουν, αντί να αναπαράγουν τα επιχειρήματα του κάθε Πορτοσάλτε, να προσφέρουν τίποτα πιο «δημιουργικό». Μπορούν για παράδειγμα να εξηγήσουν στον κ. Χατζηδάκη κάτι πολύ απλό. Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που φέρνει, έχει διατάξεις που έχει ψηφίσει και εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή υλοποιούνται από «προοδευτικές» κυβερνήσεις στην Ευρώπη, δεν το κάνει καλό. Απλά επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος που υπερασπίζονται όλοι τους είναι σάπιος.

Δεν είναι όλοι οι «αντίπαλοι» βολικοί. Εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Εδώ υπάρχουν απεργοί εργαζόμενοι που περπατάνε περήφανοι στο δρόμο με τα παιδιά τους γιατί ξέρουν ότι για «να ΄χει το παιδί το ψωμί του και το βιβλίο του» χρειάζεται να αγωνίζονται κάθε μέρα. Ο καθένας ανάλογα με το «μπόι» του πορεύεται…