Όταν η Πρεσβεία κάνει ακτιβισμούς…

Τρί, Μαΐ 25, 2021
Thumb_Diethni_BLM_Presbeia(1)

Ένα μαύρο πανό, με την επιγραφή «Black Lives Matter» ανήρτησε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «τιμήσει» τον Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο από τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.  

Μάλιστα, η καπηλεία που επιχειρεί η αμερικάνικη κυβέρνηση στη δίκαιη αγανάκτηση που προκάλεσε σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο η αποτρόπαιη δολοφονία δεν περιορίζεται σε τέτοιες κινήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προωθήθηκαν νομοθετήματα (σε ένα από τα οποία έδωσαν και το όνομα του Φλόιντ) που προβάλουν ότι η ρατσιστική βία θα αντιμετωπιστεί με την «καλύτερη εκπαίδευση» των σωμάτων καταστολής. 

Όμως τα αίτια του προβλήματος είναι βαθύτερα. Η ένταση της καταστολής και της κρατικής βίας πάει πάντα χέρι-χέρι με την επίθεση στα δικαιώματα των λαών. Γι’ αυτό και -παρά τα μεγάλα λόγια- από τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μπάιντεν μέχρι τις 23 Μαΐου είχαν σκοτωθεί από την αστυνομία 359 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους 75 μαύροι, των οποίων -από ότι φαίνεται- οι ζωές δεν «μετρούσαν» τόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υπάρξει μόνο 5 μέρες όσο καιρό ο Μπάιντεν είναι πρόεδρος, που η αστυνομία δεν έχει σκοτώσει άνθρωπο στις ΗΠΑ (στοιχεία από το mappingpoliceviolence.org).

Το ίδιο διάστημα ο… πολύ καλά εκπαιδευμένος στρατός των ΗΠΑ πρόλαβε να βομβαρδίσει τη Συρία προκαλώντας τον θάνατο αμάχων, ενώ, πριν από λίγες μόνο μέρες, η «προοδευτική» κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση όπλων αξίας 735 εκατομμυρίων προς το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να συνεχίσει να αιματοκυλεί την Παλαιστίνη.

Υ.Γ.: Λέτε να δούμε αύριο τις «ευαισθησίες» της Πρεσβείας και τον «καλό» Μπάιντεν να γίνονται για ακόμη μία φορά πρωτοσέλιδο στην «Αυγή»;

Υ.Γ. 2: Ο «Οδηγητής» σε αποκλειστικότητα αποκαλύπτει τον επόμενο ακτιβισμό που ετοιμάζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα: