Όπου «ανθίζουν» οι αγώνες της νεολαίας, ο "Οδηγητής" θα είναι εκεί!

Σάβ, Μαΐ 1, 2021
Thumb_Politiki_Opou_Anthizoun_Oi_Agones

Για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τις αγωνίες των νέων έχουν γραφτεί πολλά και από πολλούς. Ο «Οδηγητής» όμως έχει το «προνόμιο» να γράφεται και να διακινείται από τους ίδιους τους νέους που διεκδικούν, ονειρεύονται και τολμούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα!

Ο «Οδηγητής» έδωσε φωνή στους πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν μπει ακόμα σε αμφιθέατρο, στους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, στους φοιτητές Ιατρικής που παλεύουν να επιστρέψουν στις κλινικές τους και προσφέρθηκαν εθελοντικά να δώσουν τη μάχη δίπλα στους υγειονομικούς!

Ο «Οδηγητής» ήταν παρών σε όλες τις «στιγμές» του φοιτητικού κινήματος. Διακινήθηκε χέρι με χέρι στις Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, είναι το πρώτο σε κυκλοφορία νεολαιίστικο έντυπο ανάμεσα στους φοιτητές. Τα άρθρα του έδωσαν επιχειρήματα στις ομιλίες συνδικαλιστών φοιτητών, έγιναν συνθήματα σε πανό φοιτητικών συλλόγων, τα σχόλιά του έγιναν «σφήνες» στο διαδίκτυο και απάντησαν στη προπαγάνδα της κυβέρνησης, των κομμάτων του συστήματος.

Μέσα από τις σελίδες του «Οδηγητή» πήραμε ιδέες για μορφές παρέμβασης και δράσης που αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες φοιτητές όπως οι δια ζώσης διαλέξεις, τα Q&A, η συγκρότηση επιτροπών Α΄ και Β΄ έτους, τα μαθήματα αλληλεγγύης για δύσκολα μαθήματα της σχολής, εκδηλώσεις για το επάγγελμα και το επιστημονικό αντικείμενο.

Εξοπλιστήκαμε στην αντιπαράθεση με την κυρίαρχη ιδεολογία και προπαγάνδα. Κρίση του καπιταλισμού ή του κορονοϊού; Πώς λειτουργούν τα εμβόλια, ποιος ελέγχει σήμερα την παραγωγή και διάθεσή τους; Που στοχεύει η ένταση της καταστολής; τι «παίζει» στα πανεπιστήμια του εξωτερικού; γιατί «βρωμάει» η πρόταση Τσίπρα-Βαρουφάκη για ένστολο σώμα φύλαξης υπό τις διαταγές των πρυτάνεων;

Από τον «Οδηγητή» δανειστήκαμε τα όμορφα συνθήματα που «έντυσαν» δεκάδες συσκέψεις της ΚΝΕ όπως το «μάζεψε την ψυχή σου και όρμα», βρήκαμε προτάσεις για ένα καλό βιβλίο ή μια ταινία που άλλαξαν τη ρουτίνα της καραντίνας, διαβάσαμε το Ριζοσπάστη για να μάθουμε περισσότερα με αφορμή ένα ενδιαφέρον άρθρο, μια ιστορία, ψάξαμε στο διαδίκτυο έναν στίχο που διαβάσαμε στον Οδηγητή.

Μπορούμε να γίνουμε πιο απαιτητικοί στην διακίνηση και αξιοποίηση του περιοδικού μας. Για να φτάσει σήμερα ο Οδηγητής στα χέρια περισσότερων φοιτητών και να γεμίσει όλα τα αμφιθέατρα όταν οι φοιτητές μπούνε νικητές στις σχολές τους.

 

Θοδωρής Κωτσαντής,
μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ