Πανεπιστημιακή αστυνομία:Oλημερίς τη χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν

Σάβ, Μαΐ 29, 2021
Thumb_Foitites_Astynomia_Metaksetastea

Η είδηση για την αναβολή εισόδου της "πανεπιστημιακής αστυνομίας" στις σχολές μέχρι... νεωτέρας έχει φτάσει στα αυτιά κάθε φοιτητή με τα καυστικά σχόλια και τα χαμόγελα "να δίνουν τον τόνο" για την συνέχεια του αγώνα!

 

Γιατί αν κάτι αποδεικνύεται είναι το στρίμωγμα της κυβέρνησης από τους μαχητικούς, μαζικούς αγώνες του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος, από την στήριξη και αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος που έβαλαν στον πάγο άλλο ένα αντιδραστικό μέτρο. Μετά τον απεργοκτόνο νόμο και το πόρισμα Παρασκευόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ, τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων της ΝΔ άλλο ένα "εμβληματικό" μέτρο βρίσκει εμπόδια στην εφαρμογή του από την πάλη της νεολαίας και του λαού!

 

Η μαζική καταδίκη στη συνείδηση των φοιτητών του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη μπορεί να οδήγησε σε προσωρινή μερική αναδίπλωση την κυβέρνηση αλλά όπως είναι γνωστό "το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι". Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα η υλοποίηση των υπόλοιπων μέτρων του νόμου προχωρά με ταχείς ρυθμούς και με τις πρυτανικές αρχές υπεύθυνες για την εφαρμογή τους.

 

Μάλιστα η κυβέρνηση αξιοποιεί τις "εποικοδομητικές προτάσεις" των άλλων αστικών κομμάτων για να πλασάρει την πανεπιστημιακή αστυνομία με διαφορετικό όνομα αλλά με την ίδια αποστολή: την περιφρούρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων και την καταστολή της οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης.

 

Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αισθάνεται "δικαιωμένος" γιατί η ΝΔ ακολουθεί τις συμβουλές του. Μετά την πρόταση του Τσίπρα για "καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών" η ΝΔ προτείνει την πρόσληψη "προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ"! Δηλαδή αστυνομία με …αυξημένα προσόντα, λες και αλλάζει ο χαρακτήρας και η αποστολή της ανάλογα με το επίπεδο σπουδών! Όσο για την πρόταση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για "ασφαλίτες με πολιτικά" εντός των σχολών είμαστε σίγουροι ότι βρήκε ευήκοα ώτα!

 

Μετά από όλα αυτά είναι τεράστια πρόκληση η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή να καπηλευτεί τους αγώνες των φοιτητών και να σπείρει τον εφησυχασμό! Οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος δεν πρόκειται να γίνουν ντεκόρ στο κακοστημένο δικομματικό παιχνίδι των χθεσινών και σημερινών εκτελεστών των δικαιωμάτων των νέων!

 

Αντίθετα τώρα είναι ώρα να βγούνε συμπεράσματα για την στάση όλων των κομμάτων και να δυναμώσει ο αγώνας! Για να πεταχτεί στα σκουπίδια ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, για σχολές ανοιχτές για τους φοιτητές, για τη ζωή και τις σπουδές στο ύψος των δυνατοτήτων της εποχής μας! Για να μην κατατεθεί και να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα που νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα και καταργεί το 8ωρο. Για να ξηλωθεί ολόκληρο το νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων που υπονομεύει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!