Οι φοιτητές θα τους χαλάσουν τα σχέδια!

Δευ, Ιουν 7, 2021
Thumb_Foitites_Enniaio_Psf_2

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της υπ. Παιδείας, Ν. Κεραμέως, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να παρέμβει στους φοιτητικούς συλλόγους, αναγγέλλοντας «ενιαία ψηφοδέλτια» στις φοιτητικές εκλογές, λες και οι διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών ορίζονται διά νόμου και όχι από τους ίδιους τους φοιτητές και τις συλλογικές αποφάσεις τους.

Βέβαια, μας κάνει εντύπωση πόσο εύκολη είναι η κυβέρνηση στις κωλοτούμπες, καθώς λίγες μέρες πριν, αντιτάχθηκε σε αντίστοιχη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ενιαίο ψηφοδέλτιο» στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων. Όπως μας βολεύει κάθε φορά...

Το «ενιαίο ψηφοδέλτιο» είναι μια βαθιά αντιδραστική πρόταση, που ακυρώνει τις διαφορετικές απόψεις, ιδέες, αξίες, στόχους και αιτήματα των φοιτητών, που εκφράζονται μέσα και από τα ψηφοδέλτια και που συνθέτουν τα όργανα του φοιτητικού κινήματος.

Η αντιδημοκρατική λογική του «έξω τα κόμματα», που γίνεται προσπάθεια να κυριαρχήσει παντού (βλ. Συνδικάτα, μαζικοί φορείς κ.λπ.) δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση ενάντια στα κόμματα της κυρίαρχης πολιτικής, που θα κρύβονται κάτω απ’ τον μανδύα των δήθεν “ανεξάρτητων υποψηφίων”, αλλά ενάντια στις δυνάμεις της αμφισβήτησης.

Η δικαιολογημένη απέχθεια πολλών φοιτητών για τις παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ πρέπει να γίνει οργανωμένη πάλη για συλλόγους σε κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι συνομιλητές και “πλασιέ” της κυβερνητικής πολιτικής. Οι φοιτητές για άλλη μια φορά θα τους χαλάσουν τα σχέδια, όπως έκαναν με τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!

Παντελής Αρζόγλου,

μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, φοιτητής Φυσικού ΕΚΠΑ

(αναδημοσίευση από το TVXS)