"Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"... αλά Χατζηδάκης

Δευ, Ιουν 14, 2021
Thumb_Politiki_Nomos_Einai_Xatzidakis

Από το πρωί, στην Ολομέλεια της Βουλής, έχει αρχίσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που δίνει "δύναμη στον εργαζόμενο", όπως με θράσος από μεριάς κυβέρνησης έχει τιτλοφορηθεί. Μέχρι στιγμής το στίγμα που επιδιώκεται να δοθεί από τον Υπουργό και άλλους βουλευτές της κυβέρνησης είναι το ποιος είναι με την "πρόοδο, την δημοκρατία και το δίκιο των πολλών και καταπιεσμένων"...

Ο κ. Χατζηδάκης, με πάθος, στο κλείσιμο της πρώτης του ομιλίας, επέλεξε να υιοθετήσει ότι ναι μεν "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", αλλά η κυβέρνηση είναι εδώ για να υπερασπιστεί το "δίκιο του ανάπηρου, του ασθενή που έχει ανάγκη από φάρμακα, του φοιτητή που θέλει να δώσει μαθήματα" κ.λπ.

"Νόμος είναι το δίκιο του ασθενή που θέλει να πάρει φάρμακα και οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες του το απαγορεύουν"

Μάλιστα. Πώς πρέπει να χαρακτηρίσουμε κάποιον που, ενώ λέει αυτά τα λόγια, δεν έχει απολογηθεί για το ότι η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα, που παίρνουν, έχει φτάσει να είναι πάνω από 20%; Αυτόν που τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να διασφαλίσει σε χρονικές περιόδους ούτε την επάρκεια στα φάρμακα των καρκινοπαθών; Αυτόν που με την υπεράσπιση της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Υγεία", έριξε το ρεύμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας για 2 ώρες; Είναι με τον απαρχαιωμένο παρασιτισμό του κεφαλαίου, τη σαπίλα που οδήγησε εν μέσω πανδημίας τον 21ο αιώνα τα αστικά κράτη να κλέβουν το ένα από το άλλο παλέτες με μάσκες προστασίας.

"Νόμος είναι το δίκιο του αναπήρου και ο εργατοπατερισμός του το απαγορεύει"

Μάλιστα. Πώς να χαρακτηρίσεις κάποιον που πριν λίγες μέρες ενημέρωσε πως θα απολυθούν 150 επικουρικοί εργαζόμενοι σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (για να "ανανεωθούν" από άλλους!); Αυτόν που βάζει τους ανάπηρους, όσους έχουν χάσει τα πόδια και τα χέρια τους, έχουν καρδιακές ανεπάρκειες, να περνούν από επιτροπές (που δεν αποτελούνται καν από τους αρμόδιους γιατρούς) ώστε να μειώνονται τα ποσοστά αναπηρίας για να τους κόβουν τα επιδόματα;

"Νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή που θέλει να δώσει μαθήματα και του το απαγορεύουν οι μειοψηφίες"

Μάλιστα. Πώς να χαρακτηρίσεις έναν "προοδευτικό" υπερασπιστή των μορφωτικών αναγκών των φοιτητών που δεν έχει μοιράσει ακόμα πανεπιστημιακά συγγράμματα μπροστά στην εξεταστική περίοδο; Μάλλον σούπερμαν που έχει πάρει ληγμένο κρυπτονίτη.

Όσο για τους "εργατοπατέρες": Αν έχουν τα κότσια αυτοί που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε έναν χώρο δουλειάς, να πάνε να πουν "εργατοπατέρες" τους συνδικαλιστές των οικοδόμων μέσα στα μεγαλύτερα εργοτάξια της Αθήνας, σε ορισμένα από τα οποία έχουν υπογραφεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάνε να το πούνε στην πύλη της ΛΑΡΚΟ. Οι μόνοι εργατοπατέρες είναι δικοί τους άνθρωποι: Αυτοί που παίρνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τη συμμετοχή σε διάφορα ινστιτούτα, από τη συμμετοχή σε ΔΣ εταιρειών, που είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθυντές των σούπερ μάρκετ. Αυτούς βαφτίζουν ως εκφραστές του “σύγχρονου συνδικαλισμού” και συνομιλούν μαζί τους όλες οι κυβερνήσεις, για να βγάζουν φιρμάνια πως "οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες έχουν από κοινού ανάγκη την ανάπτυξη".

Το σύγχρονο και το προοδευτικό το κρίνει η ζωή. Και η ζωή λέει πως την ίδια στιγμή που τα ρομπότ μπαίνουν στις αποθήκες των logistics, εργάτες αναγκάζονται να φορτώνουν παλέτες στους 40 βαθμούς, να μπαίνουν στα ψυγεία υπό το μηδέν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Αυτοί έχουν το δίκιο, αυτοί ξέρουν τι είναι σύγχρονο και θα το επιβάλλουν με τον αγώνα τους.

Αυτοί απέδειξαν το τι είναι το πιο σύγχρονο από όλα στην προηγούμενη απεργία και θα το αποδείξουν και την Τετάρτη. Στους χώρους όπου δεν πήγαν για δουλειά δεν δούλεψε τίποτα. Χωρίς αυτούς δεν κινείται τίποτα. Οι "υπερασπιστές" του δικαίου των καταπιεσμένων μαζί με τους καπιταλιστές που υπερασπίζονται είναι σύγχρονο να πάνε επιτέλους να δουλέψουν... μπας και καταλάβουν τι είναι πρόοδος σήμερα.