Κάνναβη: “Φάρμακο” για τους επενδυτές,“φαρμάκι” για το μυαλό και την ψυχή των νέων...

Δευ, Μαΐ 24, 2021
Thumb_Narkotika_Farmako_gia_Ependytes

Την Παρασκευή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο απελευθέρωσης της καλλιέργειας “φαρμακευτικής” κάνναβης. Έναν νόμο που η κυβέρνηση της ΝΔ κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ (με την παραδοχή μάλιστα της σημαντικής προσφοράς του, ακόμα και κοινής συνεργασίας στην συγγραφή του νόμου από γνωστούς ΣΥΡΙΖΑίους…) προσφέροντας επιπλέον διευκολύνσεις στους επενδυτές, για να ρίξουν τα κεφάλαιά τους σε αυτό το επικερδές πεδίο δράσης εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης (στην Ευρώπη τα κέρδη υπολογίζονται σε 115 δισ. ευρώ έως το 2028) και όχι γιατί θυμήθηκε ξαφνικά την υγεία του λαού, που εδώ και 1 χρόνο θυσιάζει για τα κέρδη των επιχειρηματιών. Το νομοσχέδιο, άλλωστε, προμοτάρεται για τα «οικονομικά του οφέλη»!

Στο εξής, προϊόντα κάνναβης με περιεκτικότητα στην ψυχοδραστική ουσία THC άνω του 0,2% (όριο που είχε τεθεί ώστε να μην υπάρχει επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας), ακόμα και ο ανθός της κάνναβης απ’ όπου παράγεται το κοινό χασίς, θα βαφτίζονται «φάρμακα» και θα εξάγονται ανεξαρτήτως θεραπευτικών ενδείξεων, χωρίς έγκριση από τον ΕΟΦ, χωρίς διαδικασίες φαρμακο-επαγρύπνησης. Αυτή είναι η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και η “πρόοδος” κατά την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα! Γιατί ακόμα και απ’ όσους δεν το ψήφισαν, κανείς δε διαφώνησε με την ουσία του, την κατεύθυνση για τη συνολική αποποινικοποίηση της “άκρατης κερδοφορίας” σε βάρος της ζωής εκατομμυρίων νέων ανθρώπων.

Το ΚΚΕ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά του νομοσχεδίου με κρυστάλλινη θέση που έρχεται σε σύμπνοια με την υπάρχουσα επιστημονική γνώση: Το φυτό τηςκάνναβης περιέχει εκατοντάδες δραστικές ουσίες των οποίων οι δράσεις, αλληλεπιδράσεις, παρενέργειες δεν έχουν ακόμα ερευνηθεί. Συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που μπορούν να απομονωθούν από την κάνναβη ή και να συντεθούν ακόμη και τεχνητά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς, σε πολύ όμως συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενειών, όπου τα ήδη υπάρχοντα φάρμακα δεν επαρκούν.

Βασική προϋπόθεση είναι η πραγματοποίηση κλινικών μελετών, η χορήγησή του με την αναγκαία ιατρική παρακολούθηση των ασθενών και ο αυστηρός έλεγχος από το ίδιο το κράτος στην παραγωγή, επεξεργασία, διάθεση και χορήγηση αυτών των φαρμάκων, όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα φάρμακα που περιέχουν και ψυχότροπες ουσίες.

Το ΚΚΕ δεν έχει λοιπόν κανένα φοβικό σύνδρομο. Αυτοί που με θράσος του το καταλογίζουν, να ρωτήσουν για παράδειγμα τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ που κρατάει την ίδια στάση και μάλιστα βιώνει και μελετά το φαινόμενο αυτό από πολύ κοντά.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν μέτωπο ενάντια σε ό,τι βάζει σε κίνδυνο το μυαλό και την ψυχή των νέων ανθρώπων, σε ό,τι τους θέτει στο περιθώριο χωρίς απαιτήσεις από τη ζωή.

Το σημαντικό σήμερα είναι να στέκεσαι όρθιος και κυρίαρχος του εαυτού σου, να γίνεσαι “πρωταγωνιστής” και όχι “κομπάρσος” στη ζωή, μαζί με αυτούς που είσαι από την “ίδια πλευρά” για να κατακτήσεις τους όρους ζωής που αρμόζουν τον 21ο αιώνα!

Ο νόμος αυτός είναι η τελευταία πίστα πριν ανοίξει η πλήρης νομιμοποίηση της κάνναβης ως ναρκωτικού, όπως έδειξε η πείρα σε ΕΕ, ΗΠΑ και αλλού, γιατί ...«είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Η νέα γενιά να μην τους κάνει τη χάρη!