Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στην Πρεσβεία των ΗΠΑ :End the blockade, let Cuba breathe!

Παρ, Ιουλ 16, 2021
Thumb_Politiki_Parastasi_Diamartyrias_Cuba2

End the blockade, let Cuba breathe» («σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει»), ήταν το μήνυμα που έστειλε η ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

End the blockade, let Cuba breathe» («σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει»)
End the blockade, let Cuba breathe» («σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει»)

 

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αμέσως μετά πορεύτηκαν προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

«Με τις σημερινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φωνάζουμε δυνατά: Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Η Κούβα θα νικήσει!», σημείωσε ο Ν. Ζαχαρόπουλος στην ομιλία του, επισημαίνοντας ότι: «Tα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έχουμε στην καρδιά, το μυαλό και σφιγμένα μέσα στη γροθιά μας, τα λόγια από το Νησί της Επανάστασης: Του Φιντέλ: "Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν", του Καμίλο: "Εδώ δεν παραδίνεται κανένας!", του Τσε: "Για πάντα, μέχρι τη Νίκη!"».

Από τους συγκεντρωμένους ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών», «Στην Κούβα η προβοκάτσια σας δεν πιάνει, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»«Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Χούντες, προβοκάτσιες, εμπάργκο, φασισμός, αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός!».

 

 

Πριν την ομιλία διαβάστηκε το εξής μήνυμα που απέστειλε η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με αφορμή τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό σε όλο τον κόσμο, στην ΚΝΕ και σε Κομμουνιστικές Νεολαίες από άλλες χώρες:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Σας ευγνωμονούμε βαθύτατα για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης που λάβαμε από εσάς. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταπνίξει την επαναστατική μας διαδικασία, κατάφερε να βρει στο νησί μας αδίστακτα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στην ''αυτοκρατορία'' και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σοσιαλισμό μας.

Επαναβεβαιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε ότι, υπό την ακατανίκητη καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματός μας, θα αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αντεπαναστατικό κύμα που φαίνεται αποφασισμένο να σπιλώσει τη λαϊκή μας κυριαρχία. Ακολουθώντας την έκκληση του Προέδρου μας, Ντίας Κανέλ, να καταλάβουμε τους δρόμους που ανήκουν στους επαναστάτες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ άλλοτε, "Εδώ κανείς δεν παραδίνεται"!».

19