Εκεί που κρίνεται το δίκιο δείχνουμε τη δύναμη μας, κόντρα στις μειοψηφίες

Πέμ, Ιουν 10, 2021
Thumb_Ergazomenoi_Cosco_Apergia_10-6-21

Σήμερα από τα χαράματα στις πύλες εργοστασίων, και στις μπουκαπόρτες των καραβιών οι εργαζόμενοι παλέυουν ελέυθεροι για να μην ζουν σαν σκλάβοι

Σήμερα θα ακουστεί δυνατά η κοινή λογική κόντρα στον "βιασμό" της αλήθειας που γίνεται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Στις απεργιακές φρουρές και στις συγκεντρώσεις βρίσκονται όσοι έχουν βιώσει στα κόκαλα του σώματος τους και στο μυαλό τους πως η δουλειά για 10 και 12 ώρες τη μέρα σε κάνει "ομιλούν εργαλείο". Αυτοί που ξέρουν πως η "ελευθερία" να επιλέγεις με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης, είναι ελευθερία μόνο για τα κέρδη των αφεντικών. Αυτοί που ξέρουν πως η εντατικοποίηση της δουλειάς σε περιόδους που το έχει ανάγκη η επιχείρηση, δεν είναι "χρόνος με τα παιδιά τους τη Παρασκευή", αλλά οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί τους από τα χιλιάδες κάθε χρόνο εργατικά ατυχήματα.

Σήμερα θα χαμογελάσουν οι εργάτες στα εργοστάσια, τα καράβια και τα μεγάλα εμπορικά που συσπειρωμένοι στα σωματεία τους δίνουν τη μάχη για να υπογράψουν ΣΣΕ, που παλέυουν ώστε το διάλειμμα για λίγο φαγητό να μην είναι απλήρωτος χρόνος εργασίας, που δεν θέλουν να δουλεύουν κάθε Κυριακή, που διεκδικούν να δουλεύουν με τήρηση υγειονομικών μέτρων και κανόνων ασφαλείας.

Και θα χαμογελάσουν, γιατί, βλέπουν να "ζωντανέυει" ένα μικρό μέρος της δύναμης τους. Να απεργούν και να σταματά η καπιταλιστική παραγώγη. Να νιώθουν περήφανοι, γιατι αυτοί "κινούν" τα πάντα. 

Σήμερα πρωτοστατούν οι συνδικαλιστές που μπορούν να κοιτούν τους εργαζόμενους στα μάτια. Που έχουν πρωτοστατήσει για να "σπάσει" ο φόβος στα κάτεργα της εργοδοσίας, που μπήκαν μπροστά για να παρθούν πίσω απολύσεις, που οργάνωσαν την αλληλεγγύη, που συνέβαλαν στο να υπάρχουν "μικρές" κατακτήσεις σε χώρους δουλειάς. Όσοι πιστεύουν στη δύναμη της εργατικής τάξης να επιβάλει το δίκιο της κόντρα σε αυτούς που επιδειώκουν να μετατρέψουν τους εργατικούς λαικούς αγώνες σε "κάδρο" κυβερνητικών εναλλαγών στο όνομα του "μικρότερου κακού".

Καλή δύναμη σε όλους!