Έφερε Κεδίκογλα ο πρόεδρος!

Σάβ, Ιουν 5, 2021

«Καλώς ήρθατε κ. πρώην υφυπουργέ των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και της τράπεζας θεμάτων, οι λωτοφάγοι σας χαιρετούν και όλα περασμένα-ξεχασμένα», είναι το σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη μεταγραφή του πρώην υφυπουργού Παιδείας της «κυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων», Σ. Κεδίκογλου, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως το πρώτο μέρος του σχολίου θα συμφωνήσουμε καθώς ο συγκεκριμένος έχει μείνει γνωστός για το «έργο» του που περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών και την κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια, την προώθηση της τράπεζας θεμάτων που όπως μας έλεγε «δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές» καθώς και για τα «νταϊλίκια» προς καθηγητές και μαθητές, στους μεν για πειθαρχικό έλεγχο σε όσους συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και στους δε για μαθήματα μέσα στο Πάσχα λόγω των καταλήψεων.
Δε μπορούμε να αφουγκραστούμε όμως την «έκπληξη» της ΕΦΣΥΝ για την προσχώρηση του στο νέο του κόμμα. Αν κρίνουμε από τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που άφησε χιλιάδες εκπαιδευτικούς στο δρόμο, έστελνε εισαγγελείς και αστυνομία σε σχολεία και χτυπούσε μαθητές και φοιτητές με ΜΑΤ, όχι μόνο δεν μας κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη «μεταγραφή» (άλλωστε δεν είναι η πρώτη…) αλλά θα λέγαμε ότι θα αποτελέσει μεγάλο 10άρι για τη νέα του «ομάδα».